Kansainvälisiä huippuvieraita ja monenlaista toimintaa Maailma kylässä -festivaalilla!

Asha Kowtal ja Thenmozhi Soundararajan ovat tulossa Suomeen ja tavattavissa Maailma kylässä -festivaalilla 24.-25.5.2014! He esiintyvät festivaalin Taiga-lavalla sunnuntaina klo 17.00. Tästä IDSN:n uutisesta löydät videolinkin siitä, mitä on odotettavissa. Videossa he kuukausi sitten New Yorkissa pidetyssä Maailman naisten huippukokouksessa vaativat, että kastiin perustuvan seksuaalisen väkivallan on loputtava.

Asha Kowtal johtaa Intian dalit-naisten uutta sukupolvea heidän taistelussaan vuosisataista sortoa ja moninaista syrjintää vastaan. Hän on Kansallisen dalitien naisten oikeuksia ajavan liikkeen (All Indian Dalit Mahila Adhikar Manch –AIDMAM, All India Dalit Women’s Rights Forum) pääsihteeri ja dalit-naisten kysymysten asiantuntija Intiassa ja esiintynyt puhujana monissa YK:n järjestämissä ja muissa korkean tason kansainvälisissä tapahtumissa.

Thenmozhi Soundararajan on toisen polven kalifornialainen, tamili ja dalit-aktivisti. Huolimatta siitä, että hän on syntyperäinen amerikkalainen, jonka vanhemmat ovat tohtorintutkinnon suorittaneita, hän on dalit, koska kastijärjestelmä kulkeen kaikkialle intialaisten mukana. Hän on elokuvaohjaaja ja muusikko, jonka taitelijanimi on Dalit Diva, sekä ruohonjuuritason mediatuottaja ja Third World Majority -koulutusyrityksen (Kolmannen maailman enemmistö) toimitusjohtaja ja Oikeudenmukainen media -verkoston (Media Justice Network) perustaja.

AIDMAM järjesti vuoden 2014 alussa kuukauden mittaisen, seitsemän osavaltion halki kulkeneen ja satojen kilometrien mittaisen mielenosoitusmarssin (Dalit Women’s March for Self Determination – Dalit Mahila Swabhiman Yatra) dalit-naisten itsekunnioituksen puolesta.

Asha ja Thenmozhi kulkivat koko matkan satojen dalit-naisten kanssa. He etenivät kylästä kylään ja kaupungista toiseen. Kaikkialla he kohtasivat alistettuja ja seksuaalisen väkivallan uhreja. Marssilla vaadittiin dalit-naisille oikeudenmukaisutta.

Dalitien solidaarisuusverkosto kampanjoi Maailma kylässä -tapahtumassa kastisyrjinnän lopettamisen puolesta. Asha ja Thenmozhi tulevat kertomaan, mitä kastisyrjintä tarkoittaa ja miten se voidaan lopettaa.

Telttamme on Kaisaniemen puistossa Kaisaniementien puolella suihkulähteen vieressä. Mukanamme on  intialainen ICYE-vapaaehtoinen Sharon Elizabeth Chittem, jota voi tulla jututtamaan. Teltalla tapaat myös mm. nepalilaisia Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoita, jotka kertovat maansa tilanteesta.