”Emme ole koskettamattomia” SUOMENKIELINEN DALIT-VIDEO YOUTUBESSA

Dalitien solidaarisuusverkoston suomeksi toimittama lyhytelokuva Emme ole koskettamattomia sai ensiesityksensä verkoston vaikuttamisseminaarissa 10. lokakuuta. Youtube-palveluun lisätty video löytyy myös dalit.fi-sivuston Kastisyrjintä-otsikon alta.

Videon on tehnyt kansainvälinen dalitien solidaarisuusverkosto IDSN. Käsikirjoitus on keskusjärjestön tiedotussihteerin Maria Brink Schleimannin. Video on koostettu kymmenistä eri elokuvista. Keskeinen aarreaitta dalitien elämää kuvaavaan elokuva-aineistoon on ollut intialaisen Video Volunteersin (www.videovolunteers.org) toteuttama projekti India Unheard (Intia, josta et ole kuullut), joka kouluttaa daliteja kuvaamaan jokapäiväistä elämäänsä.

Suomalaisen version toteutti pääkaupunkiseudun seurakuntien mediatoimitus Toivontuottajat. Sen suomensi Sora Kankare ja editoi Katri Saarela. Lukijan ääni on Outi Ikosen.