Levitä tietoa

Vaikka kastisyrjintä koskee 260 miljoonaa ihmistä, siitä tiedetään edelleen hyvin vähän. Moni matkustaa eksoottiseen Aasiaan ymmärtämättä yhteiskunnan kaikilla tasoilla vaikuttavaa epäinhimillistä sortojärjestelmää.

JOS OLET POLIITIKKO
Ilmaise tyytymättömyytesi kastimaiden ihmisoikeustilanteeseen, kun vierailet Intiassa, Nepalissa, Pakistanissa, Bangladeshissa tai Sri Lankassa. Kun toimit köyhyyden poistamiseksi, muista koskettamattomuuden kulttuuri, joka tekee elämän köyhyyttäkin kohtuuttomammaksi. Tilaa kansainvälisen solidaarisuusverkoston (www.idsn.org) uutiskirje ja käytä hyväksesi sen ja kansallisten verkostojen asiantuntijuutta.

JOS OLET TOIMITTAJA
Pidä esillä dalitien ihmisoikeusasiaa etenkin, kun teet juttuja eteläisen Aasian maista. Raportoidessasi humanitaarisen avun menemisestä perille, muista selvittää, jäivätkö dalitit kokonaan ilman. Tilaa kansainvälisen solidaarisuusverkoston (www.idsn.org) uutiskirje ja käytä hyväksesi sen ja kansallisten verkostojen asiantuntijuutta.

JOS JAAT HUMANITAARISTA APUA
Luonnonkatastrofien, kuten tulvien, maanjäristysten ja tsunamien, jälkeinen humanitaarinen apu hyödyttää usein köyhiä alakastisia, mutta dalitit jäävät syrjinnän vuoksi kokonaan ilman. Kun toimit kastimaassa, tutustu kulissien takaiseen todellisuuteen ja raportoi siitä myös järjestösi muille työntekijöille.

JOS OLET OPETTAJA
Huolehdi, että jokainen oppilaasi saa tietoa kastisyrjinnästä ja dalitien ihmisoikeustilanteesta. Hyödynnä solidaarisuusverkostojen tuottamaa monipuolista materiaalia, videoita ja valokuvanäyttelyä.

JOS OLET OPPILAS
Tee kastisyrjinnästä ja sen vastaisesta taistelusta esitelmä tai opinnäytetyö. Tutustu Youtubessa oleviin dalit-videoihin ja käytä niitä esitelmäsi osana. Etsi lisätietoa tästä vakavasta ihmisoikeusrikoksesta tämän nettisivuston linkeistä.