Valokuvanäyttely daliteista Diakissa

Tanskalaisen Jacob Carlsenin valokuvanäyttely Etelä-Aasian dalitien elinoloista on nähtävillä Diakonia-ammattikorkeakoulun tiloissa (Sturenkatu 2, Helsinki) 29.-31. toukokuuta 2013. Suomeksi toimitettu ja tekstitetty näyttely on nyt ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan yleisön nähtävillä.

Jacob Carlsen matkusti vuosina 2007 ja 2008 useissa Intian osavaltioissa, Nepalissa, Pakistanissa ja Bangladeshissa, joissa hän tutustui dalitien arkeen ja kastisyrjinnän todellisuuteen.

Näyttelyn otsikko on Koskettamattomat: epätasa-arvoiset ja muista erillään. Näyttely koostuu 25 suurikokoisesta roll-upista, jotka on ryhmitelty eri teemoihin. Väliotsikot ovat paljon puhuvia: Vapaudella on hintansa, Lakaisijan poika on lakaisija, Kun katastrofi iskee, Nykypäivän orjuus ja Dalit-nainen kärsii kolminkertaisesti. Voimakkaiden kuvien ohella näyttely tarjoaa paljon tietoa.

Valokuvanäyttelyä on mahdollista tilata eri puolille Suomea. Seuraavan kerran se on esillä kokonaisuudessaan ainakin Helsingin yliopiston opiskelijakirjastossa Kaisassa lokakuussa 2013.