TIEDOKSI MEDIALLE 8.10.2013: Erkki Tuomioja lupasi aloitteellisuutta kastisyrjinnän vastustamisessa

Ulkoministeri Tuomioja lupasi aloitteellisuutta kastisyrjinnän vastustamisessa. Seuraavaa Intian-matkaansa varten ulkoministeri lupasi miettiä, miten hän ottaa kastisyrjinnän siellä esiin. Asia tuli esille tänään Helsingin yliopistolla järjestetyssä paneelikeskustelussa, jossa käsiteltiin kastisyrjinnän politisoitumista. Myös kansanedustaja, Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko ja Suomen Kuvalehden päätoimittaja Tapani Ruokanen toivat esiin monia näkökulmia kastiasiaan. Koko mediatiedote on luettavissa täällä.

Samana päivänä järjestettiin myös toinen keskustelu, jossa kansalaisyhteiskunnan vaikuttamismahdollisuuksia pohtivat Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Päivi Mattila, Amnestyn puheenjohtaja Jussi Förbom ja Dalitien solidaarisuusverkoston puheenjohtaja Mikko Malkavaara.