Dalitien solidaarisuusverkosto Maailma kylässä -festivaalilla

Dalitien solidaarisuusverkosto oli ensimmäistä kertaa mukana Maailma kylässä -festivaalilla Helsingissä 24.–25.5.2014. Verkostolla oli oma telttapaikka, jossa yli 400 ihmistä kävi allekirjoittamassa YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Navy Pillayta lainaavan vetoomuksen kastisyrjinnän lopettamiseksi. Lisäksi nettisivujen kautta yli 300 on jo ehtinyt allekirjoittaa vetoomuksen.

Kansainväliset vieraamme Asha Kowtal ja Thenmozhi Soundararajan pitivät Taiga-lavalla sunnuntaina mukaansatempaavan esityksen. Vaikka kyseessä oli festivaalien viimeinen asiaohjelmaesitys, Asha ja Thenmozhi vetivät teltan täyteen ihmisiä. Viikonlopun aikana he tapasivat mm. ulkoministeri Erkki Tuomiojan, kehitysministeri Pekka Haaviston ja Euroopan parlamenttiin 2014–2019 valitut Sirpa Pietikäisen ja Heidi Hautalan.

Teltalla kokemuksiaan jakoi intialainen Sharon Elizabeth Chittem, jolla on pitkä kokemus kansalaisjärjestötyöstä dalitien parissa. Moni verkoston jäsen ja muu vapaaehtoinen antoi panoksensa onnistuneelle viikonlopulle.