Vuosikokous järjestetään 20.3.2017; vuosikokousesitelmässä pohditaan esittävän taiteen ja kirjallisuuden merkitystä dalit-liikkeessä

Dalitien solidaarisuusverkoston vuosikokous ja perinteinen kevättapaaminen järjestetään Kepan (Kehitysyhteistyön kattojärjestö) kokoustilassa Vallila osoitteessa Elimäenkatu 25–27, Helsinki (5. kerros) 20. maaliskuuta 2017 klo 18.30.

Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset vuosikokousasiat. Kokous on myös tilaisuus tavata muita verkoston jäseniä, samanhenkisiä ihmisiä ja kuulla kastisyrjinnän vastaisen työn etenemisestä maailmalla.

Dalitien solidaarisuusverkoston perinteenä on alusta alkaen ollut, että vuosikokoukseen osallistuville tarjotaan esitelmä, esitys tai muu muoto, jonka avulla voi saada tuoretta tietoa dalitien elinoloista tai kastisyrjinnän vastaisen kamppailun vaiheesta.

Tämän vuoden vuosikokousesityksen pitää verkoston hallituksen jäsen Kukka Harvilahti, jonka aiheena on Esittävän taiteen ja kirjallisuuden merkitys dalit-liikkeessä ja dalit-identiteettien muodostuksessa.

Kukan samasta aihepiiristä kirjoittama pro gradu -työ on äskettäin hyväksytty Helsingin yliopistossa. Kukka on viettänyt pitempiä aikoja Etelä-Intian Karnatakan osavaltiossa ja tutustunut siellä omaa dalit-todellisuuttaan ilmentäviin teatteriryhmiin. Heidän kanssaan eläessään Kukka on tehnyt etnografista tutkimusta. Esityksessään hän vastaa omaan tutkimuskysymykseensä: Millä tavoin dalitien poliittinen ja kulttuurinen toiminta on kulkenut käsi kädessä ja millaisia muotoja ne ottavat nykypäivänä?