DSNFi mukana dalit-konferenssissa Kathmandussa 25-26.2.2017

Dalitien oikeuksia ajavat järjestöt ja parlamentaarikot kokoontuivat 25.-26.2. Kathmanduun keskustelemaan työhön ja syntyperään liittyvästä syrjinnästä. Global Parliamentarians Conference on Discrimination Based on Work and Descent -konferenssin järjestivät Asian Dalit Rights Forum sekä Asian Parliamentarians Forum on Dalit Concerns. Paikalla oli dalitjärjestöjä Intiasta, Nepalista, Pakistanista, Bangladeshista ja Malesiasta sekä solidaarisuusverkostoja Euroopasta. Myös Suomen Dalitien solidaarisuusverkoston puheenjohtaja Minna Havunen osallistui tilaisuuteen.

Eteläaasialaisten parlamentaarikkojen lisäksi mukana oli myös yksi parlamentaarikko Euroopasta: Saksan vihreiden kansanedustaja Omid Nouripour. Hän korosti puheenvuorossaan, että työhön ja syntyperään liittyvä syrjintä on globaali ongelma, jota esiin nostamaan tarvitaan globaali liike.

Konferenssin päätteeksi julkaistiin Kathmandun julistus solidaarisuudesta. Sen vaatimuksia ovat muun muassa YK:n sopimus työhön, syntyperään ja kastiin liittyvästä syrjinnästä, YK:n jo olemassa olevien työhön ja syntyperään liittyvien periaatteiden virallistaminen sekä tällaisen syrjinnän huomioiminen YK:n Agenda 2030 -ohjelman indikaattoreissa.

Lisätietoa konferenssista DSNFi:n puheenjohtaja Minna Havuselta: minna.havunen(a)dalit.fi.

Paul Divakar konferenssissa                       

Durga Sob