DSNFi mukana vaatimassa yritysvastuulakia

DSNFi on mukana yli 70 yrityksen, järjestön ja ammattiliiton #ykkösketjuun-kampanjassa, jonka tavoitteena on saada Suomeen ihmisoikeuksia koskeva yritysvastuulaki. Laki velvoittaa yritykset välttämään ja vähentämään toimintansa kielteisiä ihmisoikeusvaikutuksia. Monet muut maat, kuten Ranska ja Sveitsi, ovat jo laatineet kunnianhimoisen yritysvastuulain.

Kastisyrjintä on myös yritysvastuukysymys. Yritystoiminnassa kastisyrjintä voi näkyä esim. syrjintänä rekrytoinneissa, velkaorjuutena tai lapsityönä.

Kansalaiset voivat tukea kampanjaa allekirjoittamalla kampanjavetoomuksen, joka luovutetaan eduskuntavaalien jälkeen uusille päättäjille. Eduskuntavaaliehdokkaat voivat sitoutua edistämään yritysvastuulakia. Yritykset ja yhteisöt voivat ilmoittautua tukemaan kampanjaa.

Kuva: #Ykkösketjuun-kampanja