Kalifornian demokraattinen puolue vaatii amerikkalaisille suojelua kastisyrjinnältä

Yhdysvaltain suurin demokraattipuolue Kaliforniassa on liittänyt elokuun 2021 lopussa ohjelmaansa kastisyrjinnän aiheisiin, joilta amerikkalaisia tulee suojella. Päätös kertoo, että Yhdysvalloissa on hyvin paljon Intiasta ja muualta Etelä-Aasiasta muuttaneita, jotka kokevat kastisyrjintää uudessa kotimaassaan. Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan joka neljäs dalit Amerikassa on kokenut kastisyrjintää jopa fyysisenä väkivaltana. Kaksi kolmesta dalitista on kokenut työsyrjintää ja joka kolmas syrjintää koulutuksessa tai opiskeluissaan.

Demokraattinen puolue sanoo haluavansa johtaa keskustelua siitä, miten tunnistetaan kastisyrjinnän kohteena olevat amerikkalaiset. ”He tarvitsevat suojelua”, kertoo hanketta Kalifornian demokraattisen puolueen sisällä ajanut Equality Labs -organisaation toiminnanjohtaja Thenmozhi Soundararajan.

Lue uutinen tästä.