NÄKYMÄTTÖMYYS HUUTAA – ANNA DALIT-NUORELLE ÄÄNI -OSALLISTU JOULUKERÄYKSEEN!

Vessarauhan puute teki nuoresta nepalilaistyttö-Chhayasta uhrin. Sinä voit auttaa häntä ja hänen kaltaisiaan kastisyrjinnästä kärsiviä nuoria Nepalissa.

”Tarinani on vanha tuttu: Poika lupailee ja ottaa väkisin. Tyttö päätyy katuojaan. Eron
tekee vain se, että minä en saa oikeutta, koska olen dalit”, kertoo Chhaya.

”Huhtikuun ilta kolme kuukautta sitten oli ihan tavallinen. Söimme ja rupesimme
nukkumaan perheeni kanssa. Kylämme on valtion ylijäämämaalla. Pienissä taloissamme
ei ole mukavuuksia. Aamuyöstä neljän aikaan kävin tarpeillani talon takana.

Siihen osui parikymppinen Shiva. Hän ei ole dalit. Hän tarttui minuun ja sulki kädellään suuni.

Sitten hän raiskasi minut. Shiva uhkasi tappaa minut ja perheeni, jos kertoisin asiasta. Hän pakotti minut bussiin ja vei vuokraamaansa asuntoon. Hän valehteli menevänsä kanssani naimisiin. Ja minä uskoin.

Shiva oli jo aikaisemmin painostanut minua. Minä olin sanonut ei. Olin kuullut tarpeeksi monesta dalit-naisesta, jota kastiin kuuluvat olivat hyväksikäyttäneet. Nyt olin joutunut saman uhriksi itse.

Shiva piti minua asunnossaan kaksikymmentä päivää. Sitten hän halusi palata kotiin. ”Perheesi ei hyväksy minua”, minä sanoin. ”Kyllä sinusta miniä tulee”, Shiva sanoi.

Niin ei tietenkään käynyt. En saanut edes astua Shivan perheen taloon. Kaikki, mihin dalit koskee, on kastiin kuuluville saastaista, paitsi silloin, kun he käyttävät dalitia tarpeisiinsa.

Shivan perhe piti minua vajassa. Kaksi viikkoa istuin polttoaineeksi tarkoitetun kuivatun lehmänlannan keskellä. Sain ruokaa seinässä olevan reiän kautta.

Tieto levisi kylään ja sosiaalisen median kautta myös laajemmalle. En tiennyt siitä mitään, mutta lopulta paikalliset dalit-aktivistit pelastivat minut turvakotiin. Nyt etsin oikeutta. Olen tehnyt rikosilmoituksen poliisille, mutta poliisia ei kiinnosta. Väärinkäytöksistä vaietaan, koska kaikki kastiin kuuluvat syyllistyvät niihin. Miten saan oikeutta, kun minulla ei ole ääntä?”
Chhaya, 18 – Dulwa, Sarlahi, Nepal Nepalissa parisuhde dalitin ja kastiin kuuluvan kanssa ei ole hyväksytty. Chhayan kertomus perustuu hänen ja Dalit Story Clubin jäsenen Pachulal Majhin keskusteluun.

CHHAYA ODOTTAA TUKEASI. LAHJOITA JOULUKORTTIVARASI DALIT-NUORILLE. ÄÄNEEN SANOMINEN TARJOAA NUORILLE VERTAISTUKEA JA TEKEE VÄÄRYYDEN NÄKYVÄKSI.

SAAT KIITOKSEKSI SÄHKÖISEN JOULUKORTIN, JOLLA VOIT TERVEHTIÄ SUKUA JA YSTÄVIÄ. SAMALLA LEVITÄT TIETOA KASTISYRJINNÄSTÄ.

 

Dalitien solidaarisuusverkosto rahoittaa nepalilaisen kansalaisjärjestön Samaritan Uplift Servicen hanketta nuorten klubeille. Kastisyrjinnästä vaikeneminen mahdollistaa sen jatkumisen. Story telling -hanke ojentaa dalit-nuorille Nepalin Sarlahissa muun muassa puhelimia, joilla he videoivat elämäänsä ja jakavat tarinansa toistensa kanssa sosiaalisessa mediassa.

Lahjoita tilille FI3817453000137499
Viestikenttään viitenumero: 4999 ( ei toimi viitenumerokentässä)
Pienkeräyslupa: Dalitien solidaarisuusverkosto ry:lle. RA/2021/1320 ajalle 18.10.2021-17.1.2022 koko Suomessa Ahvenenmaata lukuunottamatta.
Yhteystiedot: www.dalit.fi, info(at)dalit.fi  Keräysvarat käytetään kevään 2021 aikana aloitetun dalit-nuorten vertaistuen toteuttamiseksi nepalilaisen Samaritan Uplift Servicen (SUS) kanssa ja toissijaisesti SUS-järjestön muuhun vaikuttamistoimintaan.

SYDÄMELLINEN KIITOS LAHJASTASI DALIT-NUORILLE!
Kiitos-kortin saat laittamalla pyynnön info(at)dalit.fi
sähköpostiosoitteeseen.