Mari Metso IDSN:n hallitukseen

Dalitien solidaarisuusverkoston (DSNFi) hallituksen jäsen, väitöskirjatutkija Mari Metso on valittu International Dalit Solidarity Networkin hallitukseen. Ensimmäisenä suomalaisena Mari Metso pääsee osallistumaan kansainväliseen kastisyrjinnän vastaiseen työhön näköalapaikalta. Uuteen hallitukseen kuuluu sovitun kiintiöjärjestelmän mukaisesti kastimaiden dalit-johtajia, ja naisia ja eurooppalaisten solidaarisuusjärjestöjen edustajia.

Mari Metso

Mari Metso tekee väitöstutkimusta intialaisista dalit-naisista, jotka toimivat uskonnollisissa yhteisöissään opettajina (buddhalaiset) ja pappeina (luterilaiset).

Dalitien solidaarisuusverkosto (DSNFi) on ihmisoikeusjärjestö, joka tukee dalitien ihmisoikeuskamppailua tekemällä kastisyrjintää tunnetuksi. Yhdistys tiedottaa ja vaikuttaa, jotta suomalaiset päättäjät, yritykset, kansalaisjärjestöt ja yksittäiset ihmiset toimisivat kastisyrjinnän lopettamiseksi. DSNFi on kansainvälisen dalitien solidaarisuusverkoston, International Dalit Solidarity Networkin (IDSN) jäsen.

IDSN:n jäsenjärjestöjen ja kansainvälisten yhteistyökumppaneiden edustajat eri puolilta maailmaa kokoontuivat yleiskokoukseen Genevessä 24.–25. marraskuuta 2023: IDSN members and associates gather to review, strategize and chart the way forward for a world free of caste discrimination – International Dalit Solidarity Network